Ik ga verhuizen. Wat nu?

De Regeling Verlaagd Tarief (Postcoderoos) heeft enkele belangrijke voorwaarden wanneer je gaat verhuizen. Het kan zijn dat je dan niet meer aan de eisen voldoet van de Belastingdienst. Daardoor vervalt het recht op teruggave van de energiebelasting.

Wanneer heb je geen recht meer op teruggave van de energiebelasting?

  • Je nieuwe postcode valt niet meer in de Postcoderoos.
  • Je verhuist naar een woning/appartement waarbij je niet meer hoeft te betalen voor de verbruikte stroom met een eigen meter. 

Overdragen en overnemen participaties

Je participatie is overdraagbaar aan iemand die wél aan de voorwaarden voldoet. Je kunt de participaties dus verkopen of weggeven aan een familielid, kennis of de nieuwe bewoner. Breng altijd de secretaris vroegtijdig op de hoogte van deze verandering. Dan zoeken we samen naar een oplossing. 

De participaties worden in 15 jaar lineair afgeschreven. Verkoop na 8 jaar betekent dus dat je 7/15 x de kostprijs aan maximale vraagprijs kunt vragen, minder mag altijd.

Heb je belangstelling om participaties over te dragen of over te nemen, neem dan contact op met de secretaris.

Wil je overstappen naar een andere energiemaatschappij?

Het gebeurt soms dat de overstap naar een andere energiemaatschappij niet probleemloos verloopt. Bijvoorbeeld als dit op een willekeurige datum in het kalenderjaar gebeurt. De energiebelasting moet worden teruggegeven door de oude én nieuwe maatschappij. Meestal zorgt de nieuwe hiervoor en gaat dit automatisch. Maar het kan gebeuren dat één van de twee de claim van belastingteruggave niet uitvoert. Het argument is vaak dat het verbruik te laag was in de betreffende periode.

Om dit probleem te voorkomen, kun je het beste tijdens de jaarwisseling overstappen van maatschappij. Het moment van overstap valt dan samen met de toewijzing van de energieproductie aan de coöperatieleden. Breng bij een overstap altijd direct de coöperatie op de hoogte van de overstapdatum, maatschappijgegevens en klantnummer.

Doe mee Met lokale synergie
naar groene energie!